050 72 98 80 info@maricolen.be

Sterkte 9

Leren voor je toekomst
Vaklokalen

De leerlingen volgen les in specifieke vaklokalen. Deze vaklokalen zijn optimaal uitgerust voor het vak: activboards, bibliotheken, computers, didactisch materiaal …  In elk vaklokaal in de middenschool liggen basisboeken ter beschikking van de leerlingen en er zijn lockers om de basisboeken op te bergen: sleuren met zware schooltassen behoort bij ons al jaren tot het verleden!

Brede vorming BSO

Soms weet je al vroeg welk beroep je later wil uitoefenen, maar de meeste leerlingen maken pas hun studiekeuze op het einde van het zesde jaar. Daarom garandeert Maricolen Maldegem een brede algemene basisvorming zodat men na het secundair onderwijs nog talloze mogelijkheden heeft om verder te studeren of in de arbeidswereld te stappen.

Een springplank naar het hoger onderwijs en het beroepsleven

We begeleiden onze leerlingen intensief bij de keuze van hun studierichting in het hoger onderwijs. Via verschillende websites (columbus.be, onderwijskiezer.be,…), infoavonden, ISOL (Informatie voor studenten door oud-leerlingen) gaan ze op zoek naar de richting en de onderwijsinstelling die bij hen past.

In de les stomen we hen klaar om op een efficiënte en gestructureerde manier papers en werkstukken te schrijven en te presenteren voor een jury. Bekijk resultaten hiernaast.

Wie wil deelnemen aan het ingangsexamen (tand)arts kan een extra uur wetenschappen volgen. Ook wie later bijvoorbeeld ingenieursstudies wil volgen is er welkom.

Zowel onze leerlingen in de richting Marketing en Ondernemen (Handel) als in de richting Organisatiehulp doen praktijkervaring op in de Geïntegreerde Proef en de stages. Coaches begeleiden hen intensief bij groepswerken en presentaties.

Op de arbeidsmarkt is een professionele attitude minstens even belangrijk als kennis. Leerlingen, die op vlak van Stiptheid, Orde, Discipline en Attitude goed scoren, belonen we met het SODA-attest. Met dit attest kunnen ze terecht op de SODA-website om een leuke stage of (vakantie)job te vinden.