050 72 98 80 info@maricolen.be

Sterkte 6

Eigentijds onderwijs
eigentijds onderwijs

TGV – CLIL

CLIL (Content and Language Integrated Learning) betekent dat we vakken geven in een vreemde taal. Daarmee stimuleren we de spreekdurf en taalvaardigheid van Frans en Engels bij onze leerlingen.
1ste tot 3de jaar:  aardrijkskunde en geschiedenis in het Frans
4de tot 6de jaar:  aardrijkskunde in het Engels.

Maricolen Maldegem was hiervoor de pionierschool. Het was en blijft een groot succes! We werken hiervoor nauw samen met het Collège du Christ-Roi uit Ottignies. In het tweede jaar volgen alle leerlingen trouwens een taalstage in Han-sur-Lesse.

 

STEM

STEM is een Engels letterwoord en vrij vertaald staat het voor wetenschap, techniek, engineering en wiskunde. De bedoeling hiervan is om het tekort aan sterke ingenieurs op de arbeidsmarkt op te vullen door de leerlingen hier al op jonge leeftijd mee al warm voor te maken. Het unieke aan de Maricolen is dat wij STEM ook combineren met Latijn.  We organiseren voor leerlingen van de basisschool ook STEM-academies en werken nauw samen met de gemeentelijke diensten.

POP-UP

Pop-up is een uniek en klasoverschrijdend project. Zowel leerlingen uit het 3de, 4de als 5de jaar gaan een economische uitdaging aan. Tijdens de pop-up sessies gaan de leerlingen op zoek naar hun talent om daarna in kleine groepjes aan de slag te gaan en een eigen project uit te werken. Met dit project wordt de ondernemingszin, het organisatietalent en de creativiteit van de leerling aangewakkerd.  De opbrengst hiervan gaat naar goede doelen.