050 72 98 80 info@maricolen.be

Sterkte 1

In team

Het beste in elkaar naar boven halen.

Dit is de missie van de school. Iedereen is welkom op voorwaarde dat men bereid is om niet alleen het eigen talent te ontwikkelen, maar ook andere leerlingen te stimuleren en te helpen.

Maricolen Maldegem is een unieke leefgemeenschap. Zodra je de poort binnen komt, ervaar je meteen een sfeer van vertrouwen, respect en hulpvaardigheid. Als eerste secundaire school in Vlaanderen zijn we een Leader in Me school.
Leader in Me (LiM) is een evidence-based uitgebreid schoolverbeteringsmodel dat studenten in staat stelt leiderschap en levensvaardigheden te verwerven die ze nodig hebben om te gedijen in de 21ste eeuw.

Een leerling schrijft:

HET LEVEN ZOALS HET IS: ZUSTERS MARICOLEN MALDEGEM

Wanneer ik met vrienden samen iets ga drinken en de Maricolen komen ter sprake, dan kun je je het volgende uurtje verwachten aan de meest hilarische en absurde verhalen en herinneringen. Het eigenaardige aan die momenten is dat eens we één verhaal naar boven halen, de hele reeks herinneringen de revue passeren. Het zijn altijd dezelfde verhalen en vaak worden ze zelfs in de zelfde volgorde verteld. Nog veel eigenaardiger is dat niemand die verhalen ooit beu geraakt. Dat is volgens mij een teken van hoe een mooie tijd we er hebben beleefd. Niet alleen op de vele indrukwekkende schoolreizen naar Rome, Parijs, Canterbury en Praag, maar ook de meest doorsnee schooldagen maken deel uit van die resem verhalen. De Maricolen zorgen naast de verplichte lessen en de klassieke aangelegenheden voor tal van activiteiten waarin iedereen zijn energie, originaliteit en creativiteit in kwijt kan. Het is via deze vele activiteiten dat ik vrienden voor het leven heb gemaakt.

Jules (oud-leerling)

Maricolen Maldegem kenmerkt zich door het ongedwongen contact tussen leerkrachten en leerlingen die wederzijds respect hoog in het vaandel dragen.

Het beste in elkaar naar boven halen is dan ook geen holle slogan.
Jongeren veiligheid en geborgenheid geven is de eerste voorwaarde om gemotiveerd te zijn voor het schoolwerk. Heel wat groepsactiviteiten hebben dit als doel. Raadpleeg onze facebookpagina en zie wat er leeft op onze school.