Maricolen
Maldegem

een school voor het leven

ECONOMISCHE WETENSCHAPPEN

Economische wetenschappen is een richting in de doorstroomfinaliteit. Deze richting combineert een brede algemene vorming met een uitgebreid pakket economie en wiskunde. Je leert logisch en kritisch te denken om economische en wiskundige concepten en hun onderlinge verbanden te begrijpen. Verder worden de wetenschapsvakken fysica, biologie en chemie hier als afzonderlijke vakken gegeven.

Leerweg 5u of 4u wiskunde

Ben je gebeten door de wiskundemicrobe? Kies dan zeker voor de leerweg met 5 uur wiskunde. Deze leerweg is de ideale voorbereiding op een richting met 8 graadsuren (4u-4u) of 12 graadsuren (6u-6u) wiskunde in de derde graad.

Ben je goed in wiskunde, maar vind je de leerweg met 5u wiskunde toch net iets te veel van het goede? Dan kies je best voor de leerweg met 4u wiskunde. Deze leerweg is een ideale voorbereiding op een richting met 7 graadsuren (3u-4u) en 5 graadsuren (2u-3u) wiskunde in de derde graad.

4D – Economische wetenschappen met 5u wiskunde
Godsdienst2
Aardrijkskunde (CLIL*) 1
Geschiedenis2
Lichamelijke opvoeding2
Nederlands4
Engels2
Frans4
Duits1
Biologie1
Chemie1
Fysica1
Wiskunde5
Economie5
Informatica1
Te combineren met
CLIL
*CLIL (leerlingen die het wensen, kunnen ervoor kiezen om aardrijkskunde in het Engels te volgen.)

4D – Economische wetenschappen met 4u wiskunde
Godsdienst2
Aardrijkskunde1
Geschiedenis (CLIL*) 2
Lichamelijke opvoeding2
Nederlands4
Engels2
Frans4
Biologie1
Chemie1
Fysica1
Wiskunde4
Economie5
Communicatiewetenschappen1
Informatica1
Te combineren met
CLIL
*CLIL (leerlingen die het wensen, kunnen ervoor kiezen om geschiedenis in het Frans te volgen.)

Dankzij de brede algemene vorming kan je na de tweede graad nog alle kanten uit (behalve Latijn). Door het uitgebreide pakket economie is deze richting een ideale voorbereiding op de richtingen economie-wiskunde, economie-moderne talen, bedrijfswetenschappen, bedrijfsondersteunende informaticawetenschappen en commercieĢˆle organisatie. Maar ook andere domeinoverschrijdende richtingen of richtingen binnen een ander domein behoren zeker nog tot de mogelijkheden.