Maricolen
Maldegem

een school voor het leven

BEDRIJFSONDERSTEUNENDE INFORMATICAWETENSCHAPPEN

Bedrijfsondersteunende informaticawetenschappen (BOIW) is een nieuwe en unieke richting in ons studieaanbod in de doorstroomfinaliteit.

Het is een theoretische studierichting die een brede algemene vorming combineert met een pakket informaticawetenschappen, wetenschappen, wiskunde en bedrijfswetenschappen.
In deze richting ligt de focus op de informaticawetenschappen. Je maakt onder meer een vergelijkende studie van algoritmes en datastructuren, je leert programmeren van numerieke methodes, je doet aan softwareontwikkeling in een object georiënteerde omgeving, je leert databanken ontwerpen en beheren en je verdiept je in het uitwerken van softwareapplicaties van analyse tot implementatie. Je leert logisch en kritisch denken om economische concepten en hun onderlinge verbanden te begrijpen. Ook gebruik je wiskundige concepten om economische problemen op te lossen. Je krijgt 2 uur bedrijfswetenschappen in de week zodat je ook de context leert begrijpen waarin de informaticatoepassingen geïmplementeerd kunnen worden. We hebben er als school bovendien bewust voor gekozen om in die richting een uitgebreid pakket aan wetenschappen (je krijgt 2 uur fysica (oa electronica en mechanica ter ondersteuningen van de informatica) en 1 uur natuurwetenschappen) en een extra uur wiskunde aan te bieden. Doe je dus graag informatica en wil je een degelijke basis voor wiskunde en wetenschappen, dan is dit de geknipte richting voor je.

5D – Bedrijfsondersteunende informaticawetenschappen

Godsdienst2
Aardrijkskunde 1
Geschiedenis2
Lichamelijke opvoeding2
Natuurwetenschappen (biologie – chemie)1
Fysica2
Bedrijfswetenschappen2
Communicatiewetenschappen1
Nederlands3
Wiskunde4
Engels2
Frans2
Informaticawetenschappen6
Esthetica1
Projectwerk1

Na het 6de jaar heb je nog heel wat mogelijkheden. De richting bereidt perfect voor op een vervolgopleiding binnen de domeinen economie en informaticawetenschappen. Door de extra inzet op de algemene vorming en de wetenschappen kan je nog heel wat kanten uit.