Maricolen
Maldegem

een school voor het leven

BEDRIJF EN ORGANISATIE

Bedrijf en Organisatie is een richting in de dubbele finaliteit. Deze richting is op maat van leerlingen die ondernemend zijn, geïnteresseerd in de wereld rondom zich en met een eerder praktische ingesteldheid. Dit vertaalt zich in het organiseren van een verkoop en een activiteit op school, groepswerken, presentaties, bedrijfsbezoeken, onderzoek in handelszaken en werken met een boekhoudprogramma. De theoretische en praktische vorming gaan hier dus hand in hand.

Optie: Maatschappij en Welzijn

Wie Bedrijf en Organisatie volgt, kan voor de optie Maatschappij en Welzijn kiezen. Je krijgt alle vakken die eigen zijn aan de gekozen studierichting, maar ook 4 uur les in thema’s die kaderen in het domein Maatschappij en Welzijn. Op deze manier krijgen onze leerlingen de kans om zich in meer dan één domein te specialiseren en worden de keuzemogelijkheden in de derde graad en het hoger onderwijs groter.

3D/A – Bedrijf en organisatie

Godsdienst2
Aardrijkskunde1
Geschiedenis1
Lichamelijke opvoeding2
Nederlands4
Engels3
Frans3
Natuurwetenschappen2
Wiskunde3
Bedrijfseconomie8
Informatica2
Artistieke vorming1

 

3D/A – Bedrijf en organisatie met maatschappij en welzijn

Godsdienst2
Aardrijkskunde1
Geschiedenis1
Lichamelijke opvoeding2
Nederlands4
Engels2
Frans3
Natuurwetenschappen2
Wiskunde3
Bedrijfseconomie7
Maatschappij en welzijn 4
Artistieke vorming1

De richting Bedrijf en Organisatie is een ideale voorbereiding op de richting commerciële organisatie in de derde graad, een richting binnen het domein Economie en organisatie. Ook andere richtingen binnen de dubbele finaliteit zijn mogelijk.