Maricolen
Maldegem

een school voor het leven

BEDRIJF EN ORGANISATIE

Bedrijf en Organisatie is een richting op maat van leerlingen die ondernemend zijn, geiĢˆnteresseerd in de wereld rondom zich en met een eerder praktische ingesteldheid. Dit vertaalt zich in het organiseren van een verkoop en een activiteit op school, groepswerken, presentaties, bedrijfsbezoeken, onderzoek in handelszaken en werken met een boekhoudprogramma. De theoretische en praktische vorming gaan hier dus hand in hand.

Optie: Maatschappij en Welzijn

Wie Bedrijf en Organisatie volgt, kan voor de optie Maatschappij en Welzijn kiezen. Je krijgt alle vakken die eigen zijn aan de gekozen studierichting, maar ook 4 uur les in themaā€™s die kaderen in het domein Maatschappij en Welzijn. Op deze manier krijgen onze leerlingen de kans om zich in meer dan eĢeĢn domein te specialiseren en worden de keuzemogelijkheden in de derde graad en het hoger onderwijs groter.

4D/A – Bedrijf en organisatie

Godsdienst2
Aardrijkskunde1
Geschiedenis1
Lichamelijke opvoeding2
Nederlands4
Engels3
Frans3
Duits1
Natuurwetenschappen1
Wiskunde3
Bedrijfseconomie8
Informatica3

Ā 

4D/A – Bedrijf en organisatie met maatschappij en welzijn

Godsdienst2
Aardrijkskunde1
Geschiedenis1
Lichamelijke opvoeding2
Nederlands4
Engels2
Frans3
Duits1
Natuurwetenschappen1
Wiskunde3
Bedrijfseconomie8
Maatschappij en welzijn4

De richting Bedrijf en Organisatie is een ideale voorbereiding op de richting commercieĢˆle organisatie in de derde graad, een richting binnen het domein Economie en organisatie. Ook andere richtingen binnen de dubbele finaliteit zijn mogelijk.