050 72 98 80 info@maricolen.be

Studieaanbod en lessenroosters

Unieke richtingen

Latijn & STEM

STEM staat voor wetenschap, techniek, engineering en wiskunde. De bedoeling hiervan is om het tekort aan sterke engineers op de arbeidsmarkt op te vullen door de leerlingen hier reeds op jonge leeftijd mee in contact te brengen en warm voor te maken. Het unieke aan de Maricolen is dat wij STEM combineren met Latijn. Bij ons ligt de nadruk op een zeer sterke STEM-richting: niet zomaar een beetje techniek, dan wel moeilijke wiskundige toepassingen, programmeren met Lego-robots, probleemoplossend denken in het laboratorium…

TGV of CLIL in alle graden

TGV, beter bekend als CLIL betekent dat we de Franse en Engelse taal integreren in een aantal andere vakken zoals aardrijkskunde en geschiedenis. Wij waren bij de éérste scholen in Vlaanderen die dit mochten aanbieden en we kunnen alvast meegeven dat het een groot succes is. We werken hiervoor nauw samen met het Collège du Christ -Roi uit Ottignies, waarbij geregeld uitwisselingsprojecten met de leerlingen georganiseerd worden.

De Maricolen biedt CLIL aan van het 1ste tot en met het 6de jaar!

Pop-up in richting economie

We gaan eveneens van start met een uniek graadoverschrijdend project. De bedoeling is dat we een project gaan opzetten om onze leerlingen economisch te prikkelen. Zowel het 2de, 3de, 4de als 5de jaar gaan samenwerken aan een economisch pop-up project. De leerlingen van het 2de en 3de zullen begeleid worden door leerlingen van het 4de en 5de jaar. Mogelijke projecten zijn: pop-up store, evenementenbureau, fietsherstelatelier… Dankzij dit graadoverschrijdend project kunnen de leerlingen zich elk jaar ‘opwerken’ binnen het bedrijf en dus een hogere functie bekleden.

Organisatiehulp BSO

Wil je aan de slag als logistiek medewerker in een ziekenhuis of woonzorgcentrum? Dan is de opleiding BSO Organisatiehulp jou op het lijf geschreven. De opleiding BSO Organisatiehulp brengt je alle vaardigheden bij die je van pas komen in een ondersteunende logistieke functie. Je verwerft een grondige kennis van voedselhygiëne, verantwoordelijkheid, zelfdiscipline en veiligheid in woon- en leefomgeving. Verder leer je eerste hulp te verlenen in arbeidssituaties en in de eigen leefomgeving. Op die manier word jij een goed opgeleide logistiek assistent en kan je bijvoorbeeld aan de slag in een ziekenhuis of woonzorgcentrum.

Via stage krijg je de kans om de nodige kennis, vaardigheden en attitudes verder te verwerven. Na het zesde jaar heb je een getuigschrift logistiek medewerker op zak en bestaat de mogelijkheid om je diploma van het secundair onderwijs te halen via een zevende specialisatiejaar logistiek assistent of een zevende jaar kinder- en bejaardenzorg, ook de vierde graad verpleegkunde behoort dan tot de mogelijkheden. Via Erasmus+ bestaat de mogelijkheid deel te nemen aan een stage in de zorgsector in Amsterdam.