Maricolen
Maldegem

een school voor het leven


Openingsuren tijdens de vakantie:
Van 1 tot en met 4 juli, en vanaf maandag 19 augustus,
telkens van 9.00 – 12.00 u. en van 13.30 – 16.30 u.

leerlingen
0
medewerkers
0
werkgroepen waarin leerlingen en leerkrachten vrijwillig actief zijn.
0
van onze leerlingen behaalt een A-attest.
0 %
van onze eerstejaars meldt dat ze nooit gepest worden op school.
0 %
TYPISCH MARICOLEN

Maricolen Maldegem streeft ernaar om het beste in elkaar naar boven te halen. Dit doet de school via enkele typische projecten: Erasmus, Sport Plus, leerlingenparticipatie in de leerlingenraad en verschillende werkgroepen … Projecten zoals Studentaanhuis en intensief begeleide avondstudie zorgen ervoor dat leerlingen op het juiste moment een duwtje in de rug krijgen.

NIEUW AED-TOESTEL

De vzw Heartsaver wil meer dan 10.000 extra HARTstarters (AED’s) installeren die 24 uur per dag toegankelijk zijn voor het publiek.
Een AED is een draagbaar toestel dat een elektrische schok aan het hart toedient bij levensbedreigende hartritmestoornissen.
Iedereen mag een AED gebruiken.

De vzw wil samenwerken met gemeenten, scholen, sportfederaties, apotheken en bedrijven om de openbaar toegankelijke defibrillatoren te installeren. vzw Heartsaver zal in samenwerking met Maricolen Maldegem een nieuwe HARTstarter BUITEN aan de fietsenberging van de semi-publieke parking van de school (ingang Brielstraat tussen nr. 35 en 37) plaatsen zodat deze in geval van nood 24/7 beschikbaar is voor iedereen.

Dankzij dit fundraising initiatief wordt ook onze schoolomgeving HARTveilig, vermits de HARTstarter binnen de twee minuten wandelen van onze school bereikbaar zal zijn.

Maricolen Maldegem stapt graag mee in dit levensbelangrijk project. 

 

PRAKTISCH

Inschrijven

Schoolreglement